Om skolen

Om skolen


Skolen er Gambias eneste skole for døve og svært tunghøre børn. Den har 226 muslimske og kristne elever samt 38 lærere. Skolen har elever i alderen 6-24 år.

Skolen kan kun sørge for skolegang til 25 procent af Gambias døve og tunghøre børn.


Den katolske kirke i Gambia driver skolen, og Gambias regering betaler lønnen til lærerne. En lærers månedsløn er på cirka. 3000 dalasis, som svarer til ca. 700 danske kroner (feb 09).


Undervisning

Ud over de almindelige skolefag, lægges der stor vægt på "håndens fag", da det er fag, der kan gøre det lettere for en døv, at få job efter skolen er slut.


Metal- og træsløjd

Her deltager både drenge og piger. De fremstiller smukke skabe, stole, borde, reoler o. lign., som senere sælges på markedet. Man reparerer også møbler, fx stolesæder som andre skoler har sendt til reparation. Man producerer også jerngitre, der sælges til forretninger og mange andre ting.


Syning

Drenge og piger lærer at sy. Måske kan de senere i livet få deres egen  "skrædderforretning".


IT-undervisning

Alle skolens elever undervises i IT. Og de er vilde med at lære at bruge en computer.


Hjemkundskab

Pigerne lærer at lave mad, passe børn og hus.


Batik

Pigerne fremstiller smukke batikting og syr skoleuniformer, der senere sælges. Når pigerne forlader skolen, får de hver en symaskine med. På den måde kan de evt. senere tjene penge ved at sy for andre (f.eks. turisterne).


Dyr og grøntsager

Skolen har også en skolehave med forskellige frugter og grøntsager. Man håber i fremtiden at kunne dyrke så meget, at man, ud over at være selvforsynende, også kan sælge afgrøderne på markedet.

Eleverne lærer også at passe skolens høns.


Elever bliver lærere

Efter endt skolegang er nogle af eleverne blevet ansat som lærere på skolen.


Skolens adresse

Skolen er beliggende på M.D.I. Road, Kanifing, Serrekunda, Gambia.


Ønsker man at besøge skolen, skal der forudgående træffes aftale med skolens inspektør, Daniel Mendy. Gudrun Jørsing kan kontaktes for yderligere information.


Kontakt Gudrun Jørsing