2012

Nyheder

2012


19.12.2012

Container nr. 37 er landet

Glade elever og lærere tømmer den sidst ankomne container med bl.a. 50 computere og fem printere fra Computergruppen i Holbæk.

I containeren var også engelskbøger,  som Sydkystens Privatskole og Bent Stryhn, medlem af Seniorer uden Grænser har doneret.


11.07.2012

Gudrun tilbage på St. Johns

Efter tre år blev det igen muligt for Gudrun at besøge døveskolen. Ud over St. Johns besøgte Gudrun også andre skoler, som har hårdt brug for hjælp. Læs om Gudruns rejse til Gambia.

Gudruns rejseberetning


01.06.2012

Gudrun udnævnt til æreshertug

Gudrun Jørsing var bevæget over at modtage titlen som æreshertug-

Ved Hertug Hans festivallen i Haderslev udnævnes hver år en person, som "kæmper for, at andre kan få det bedre, skaber et positivt image for Haderslev og som tænker kreativt og handler utraditionelt".

Valget faldt på Gudrun Awa Jørsing, første kvinde i 26 år, som modtager denne hæder.

"Vi har en uegennyttig, utrættelig ildsjæl, som er i stand til at realisere alt, fra indsamling af intime beklædningsgen-stande til at arrangere støttekoncerter, alt med det formål at kunne gavne og glæde andre.

Årets Æreshertug har et bredere udsyn og er klar over, at der er andre steder på kloden, hvor der måske er større brug for en frivillig indsats og hjælp.

Gudruns enorme og engagerede arbejde for døveskolen St. Johns i Gambia gør hende absolut til en værdig Æreshertug, sagde Haderslevs borgmester Jens Christian Gjesing.


Læs  mere (Jyske Vestkysten)


03.03.2012

1500 BH'er er nået frem til Gambia

Glade gambiske kvinder med de nye BH'er fra Danmark

De brugte BH'er, som Change butikkerne har indsamlet, er blevet uddelt i Gambia. Døveskolens viceskoleinspektør, Marian Allen og skolens IT-lærer, Anna Badjan har stået for den videre distribution af BH'erne.

BH'erne blev først uddelt til skolens ældste kvindelige elever og lærere. De mandlige elever og lærere måtte tage BH'er til deres koner og kærester. Alle elever og lærere på skolen fik også lov til at tage BH'er med hjem til kvinderne i deres landsby.


Der blev også afleveret kasser med BH'er til døveskolens øverste, undervisnings-sekretær Emil Kujabi, på den katolske missions kontor i Banjul, så han kunne sørge for, der også blev delt BH'er ud på de andre små skoler, der hører under den katolske mission i Gambia.


03.01.2012

Godt Nytår

Gudrun Jørsing og St. Johns School for the Deaf ønsker alle et godt nytår og takker for den store støtte til skolen i året der er gået.


Vi ser frem til fortsat at kunne hjælpe skolen i 2012. Hvis du har lyst til at støtte skolen, er du velkommen til at kontakte Gudrun Jørsing.