2009

Nyheder

2009


14.12. 2009

Koncert i Haderslev var en stor succes

Pianist Michi Komoto, Gudrun Awa Jørsing, operasanger Bettina Hellemann Munck og trompetist Karl-Johan Berkwill.


Et veloplagt og begejstret publikum kunne glæde sig over professionel underholdning til fredagens velgørenhedskoncert i Haderslev. Aftenen sluttede med "Dejlig er jorden", hvor Gudrun Jørsing også deltog sammen med de øvrige optrædende.

En festlig aften, og den 19. gang der afholdes velgørenhedsarrangementer til fordel for skolen.09.12.2009

Gudrun fortæller om St. Johns i DR Syd

"Skolen havde ikke en krone til noget som helst. Det kunne jeg ikke finde mig i. Derfor tog jeg hjem for at prøve at gøre noget ved det. Og det har jeg gjort lige siden", sagde Gudrun Jørsing i et interview med Gert Eilrich fra DR Syd.

Det er nu 21 år siden Gudrun besøgte skolen første gang og startede sit virke.

Hør hele udsendelsen03. oktober 2009

Projekt "ny skolebus" mangler 40.000 kroner

Det er lykkedes for Gudrun Jørsing at indsamle 60.000 kroner til projektet "ny skolebus", da den eksisterende er gammel og uforsvarlig at køre eleverne i. En ny brugt bus koster 100.000, så der mangler 40.000 kroner endnu.09.06.2009

Gudrun Jørsing i Gambia for at indvie

solenergi-anlægget

Under stor mediebevågenhed blev solenergi-anlægget indviet den 27. maj 2009. Gudrun Jørsing, som har været initiativtager til projektet, var rejst til Gambia for at deltage i indvielsen.

Sammen med Gudrun var også repræsentanter for de seks danske Rotary Klubber og den gambiske Rotary Klub, som har støttet projektet.

Skolens ældste elever opførte et teaterstykke, de selv havde skrevet til anledningen, og efterfølgende blev der klippet bånd over og solenergi-anlægget indviet.

Fire års hårdt arbejde havde båret frugt, og skolen er nu sikker på at have elektricitet... hele tiden.


Nyt projekt i gang

Det næste projekt, som Gudrun har taget initiativ til, er at skaffe penge til en ”ny”, brugt skolebus, idet den eksisterende er faldefærdig og uforsvarlig at køre eleverne i. En god, brugt bus kan købes for ca. 100.000 kroner.03.05.2009

Projekt solcelleenergi klar til indvielse

Den 25. maj 2009 indvies solcelleprojektet på skolen, så der fremover altid vil være lys og strøm på skolen. Gudrun Jørsing deltager i indvielsen sammen med medlemmer fra Rotary Klubber i Danmark og Gambia. Den gambiske præsident er også inviteret.08.03.2009

Skolen mangler cykler, værktøj og skolebusser

Igangværende projekt: Projekt skolebusser

Døveskolens to busser er slidt ned og der er behov for erstatte dem med to gode brugte skolebusser. En brugt bus til 36 personer koster ca. 100.000 DKK.


Cykler til voksne mangler skolen også.

Mange af døveskolens lærere har langt til skole, og går til og fra skolen. En cykel vil være en stor hjælp.

Der skal pakkes container i marts og april 2009 på Djursland. Har du cykler, du vil donere og sende til Djursland, vil det være en stor hjælp.


Værktøj til træ- og metalsløjd.

Skolens eget værktøj, som bruges til undervisning er slidt op.04.01.2009

Pengene til Projekt Solenergi er i hus

Der er nu samlet penge nok ind til solenergiprojektet, som har kostet 348.000 kroner. Det er et "Matching Grants Project", hvori der deltager fem danske og en gambisk Rotary Club. "Rotarys Hjælpefond" i USA, som er øverste instans, har givet tilladelse til, at installation af solenergi på skolen kan påbegyndes. Det er fire år siden, at Gudrun Jørsing startede projektet.